Bulharský kotlík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Skopová plec
  • 5 g Sůl
  • 60 g Tuk
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 400 g Špenát listový čerstvý
  • 40 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 614 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 597 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 14.3 mg
  • Draslík 1051.5 mg
  • Vláknina 11905 mg
  • Vitamín A 11905 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.9 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plec kuchyňsky upravíme, nakrájíme na větší kostky, přelijeme vařící vodou, osolíme, opepříme a zvolna vaříme do poloměkka. Vložíme oloupané, na kostky na krájené brambory a pokračujeme ve vaření 15 minut.

  • 2

    Potom přidáme nasekaný čerstvý špenát, zahustíme paprikovou jíškou,(kterou připravíme z tuku, mouky a papriky) zamícháme, podle potřeby naředíme, dovaříme doměkka. Na závěr přidáme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu