Vaječné těstovniy špenátové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 230 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 163.6 mg
 - Draslík 461 mg
 - Vláknina 8476.7 mg
 - Vitamín A 8476.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.6 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V 1 l vody vaříme čerstvý špenát asi 1 minutu, který poté nadrobno nakrájíme a pořádně vymačkáme přebytečnou tekutinu.
 - 
                                2
Na vál prosejeme 200 g mouky, kterou osolíme. Uprostřed si prstem uděláme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehaná vejce, olivový olej a nakrájený špenát. Rukama vypracujeme hladké těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se těsto na něj nelepilo. Když už máme těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odstát. Potom jej opět na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní vykrajujeme těstoviny libovolného tvaru, nebo můžeme opět použít strojek, máme-li ke strojku speciální krájecí nástavce.
 - 
                                3
Takto vyrobené těstoviny potom vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.