Špenátová podkova

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 720 g Treska aljašská
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Špenát listový čerstvý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 826 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 86.7 mg
  • Draslík 2245.3 mg
  • Vláknina 14874.2 mg
  • Vitamín A 14874.2 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 101.9 mg
  • Vitamín E 6.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z listového špenátu odštípneme stonky a listy opereme a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme.

  • 2

    Máslo rozehřejeme v hrnci, osmahneme cibuli a česnek. Přidáme špenát a dusíme pod pokličkou 5 minut. Poté přidáme smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek.

  • 3

    Na 220 stupňů předehřejeme troubu. Podkovy z tresky omyjeme, osolíme, opepříme a zbylým česnekem potřeme. Zapékací mísu vymažeme tukem, naplníme ji špenátem a dáme na něj rybu.

  • 4

    Petrželku nasekáme, omyjeme horkou vodou citron a nakrájíme na kolečka. Rybu ozdobíme petrželkou a citronovými plátky.

  • 5

    Pokrm zapékáme 20 minut, poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu