Pařížský špenátový chléb se sázeným vejcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Česnek
  • 1000 g Špenát listový čerstvý
  • 10 krajíc Chléb celozrnný pšenično-žitný
  • 10 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 550 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 275.3 mg
  • Draslík 691.3 mg
  • Vláknina 5555 mg
  • Vitamín A 5555 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.1 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvý špenát zbavíme stopek, dobře jej opereme a osušíme. Nadrobno pokrájíme oloupaný česnek a cibuli.

  • 2

    Ve velké pánvi rozpustíme máslo a na něm opečeme česnek. Přidáme cibuli se špenátem, osolíme, opepříme a směs podusíme doměkka. Hotový špenát necháme okapat a dosušíme jej v ubrousku.

  • 3

    Krajíce tmavého francouzského chleba Poilâne opečeme nasucho dokřupava jako topinky. Na každý krajíc rozložíme dušený špenát tak, aby uprostřed vznikla malá jamka, do které rozklepneme vejce.

  • 4

    Vejce osolíme a chleby dáme zapéci do trouby předehřáté na 180 °C, nebo na 6 minut pod gril.

Komentáře k receptu