Závitky z filo těsta se špenátovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 80 g Smetana 12% (konzumní)
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 4 g Nové koření mleté
  • 3 g Skořice mletá
  • 75 g Oříšky piniové
  • 250 g Těsto filo
  • 900 g Špenátové listy mražené
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 447 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 108.6 mg
  • Draslík 148.9 mg
  • Vláknina 3703 mg
  • Vitamín A 3703 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát necháme rozmrazit a nasekáme nahrubo, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Plátky filo těsta rozložíme a nařežeme na trojúhelníky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme posekaný špenát, piniové oříšky, krátce orestujeme a přilijeme smetanu.

  • 2

    Ochutíme solí, pepřem, mletým novým kořením, mletou skořicí, promícháme a odstavíme. Špenátovou směs naneseme doprostřed trojúhelníků, zavineme směrem od široké strany k protějšímu cípu jako rohlíky, povrch potřeme žloutkem, na stanách těsto přimáčkneme, aby nápň nevytékala.

  • 3

    Plech potáhneme papírem na pečení, na něj vyskládáme závitky, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut.

  • 4

    Upečené závitky upravíme na servírovací mísu a podáváme.

Komentáře k receptu