Kuře Florentine

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 800 g Kuře
  • 80 g Olej slunečnicový
  • 400 g Špenát mražený
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 957 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 690 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 670.7 mg
  • Draslík 535.1 mg
  • Vláknina 66.3 mg
  • Vitamín A 66.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 8.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem rozmrazený špenát vymačkáme a rozdělíme na 4 díly. Dobře vykostěné kuřecí čtvrtky zbavíme kůže, naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách je na velké pánvi v horkém oleji 10-15 minut opékáme. Opečené kuře uložíme do tepla, do vypečené šťávy přidáme lžíci vody a také odložíme do tepla.

  • 2

    Na každou porci rozšleháme 2 vejce, přimícháme čtvrtinu špenátu, osolíme a ze směsi na pánvi s rozehřátým máslem připravíme omeletu. Do hotových omelet zabalíme porce opečeného kuřete a přendáme je na talíře.

  • 3

    Servírujeme přelité vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu