Těstoviny fettuccine s ančovičkami a špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Těstoviny Fettuccine
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 kg Špenátový protlak mražený
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Ančovičky konzervované
  • 3 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 775 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 729 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 108 g
  • Cholesterol 9.4 mg
  • Draslík 516 mg
  • Vláknina 18624.2 mg
  • Vitamín A 18624.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 5.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zmrazený špenát necháme rozmrazit a vymačkáme z něj co nejvíce tekutiny. Ančovičky scedíme a okapané nakrájíme na poloviny.

  • 2

    Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.

  • 3

    Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny.

  • 4

    V nízkém hrnci rozehřejeme 4 lžíce oleje a opečeme na něm krátce dozlatova za stálého míchání piniové oříšky. Potom je vyjmeme a dáme stranou.

  • 5

    Do hrnce dáme prolisovaný česnek, ančovičky a špenát a vše za stálého míchání krátce podusíme. Ke směsi přimícháme osmažené oříšky.

  • 6

    Uvařené těstoviny scedíme, v míse je promícháme se zbývajícím olejem a přidáme k nim špenátovou směs s ančovičkami. Vše dochutíme pepřem a solí, důkladně ještě jednou promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Komentáře k receptu