Kořeněná čočka se špenátem a mátou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Petržel - nať
  • 150 g Cibulka jarní
  • 200 g Čočka červená
  • 130 g Baby špenát
  • 15 g Máta
  • 30 ml Olej olivový
  • 130 ml Vývar drůbeží
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Kurkuma
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 678 mg
  • Vláknina 15834.7 mg
  • Vitamín A 15834.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibulku pokrájíme na kolečka, česnek oloupeme a nasekáme najemno. Mátu a petrželku nasekáme najemno. Špenát omyjeme a necháme okapat.

  • 2

    Čočku uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, cca 20 minut. Olej rozpálíme, přidáme cibulku a česnek a smažíme 2 minuty. Vmícháme kmín, koriandr, kurkumu a povaříme minutu. Přisypeme čočku, přilijeme vývar a necháme prohřát. Posypeme mátou a petrželkou,vmícháme špenát, pokapeme citronovou šťávou a servírujeme.

Komentáře k receptu