Rigattoni se špenátem a ricottou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Těstoviny Rigatoni
  • 20 g Olej olivový
  • 10 g Sůl
  • 60 g Strouhanka
  • 300 g Špenátový protlak mražený
  • 230 g Ricotta
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 25 g Olej olivový extra panenský
  • 800 ml Voda pitná
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1297 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 3.1 mg
  • Draslík 443.2 mg
  • Vláknina 13038.7 mg
  • Vitamín A 13038.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě s 1 lžící olivového oleje doměkka. Řídíme se návodem na obalu. Doba vaření je přibližně 20 minut. Scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Rajčata scedíme a pokrájíme na malé kousky. Smícháme je s prolisovaným česnekem, panenským olejem a rozprostřeme na dno pekáčku. V misce smícháme rozmražený špenát se strouhankou, přilijeme mléko, osolíme, opepříme, přidáme mletý muškát, rozdrobenou ricottu a důkladně promícháme. Na rajčatovou směs v pekáčku nasypeme rovnoměrně těstoviny, zakryjeme špenátovou směsí, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut.

Komentáře k receptu