Špenátové řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Strouhanka
  • 100 g Sádlo vepřové škvařené
  • 70 ml Mléko plnotučné
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 428 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 197.8 mg
  • Draslík 826.2 mg
  • Vláknina 8601.6 mg
  • Vitamín A 8601.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.8 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 124.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve slané vodě uvaříme špenát, scedíme a necháme okapat. Cibuli rozčtvrtíme, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Nakrájený rohlík navlhčíme mlékem.

  • 2

    Špenát, cibuli a vymačkaný rohlík umeleme. V míse promícháme špenátovou směs s vejcem, rozpuštěným máslem, solí, pepřem a natí. Není-li směs dostatečně hustá, přidáme strouhanku.

  • 3

    Ze špenátové hmoty tvarujeme řízky, obalíme v mouce, vejcích a strouhance a na sádle smažíme z obou stran dozlatova.

Komentáře k receptu