Pečený špenátový dip

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 24

Suroviny

  • 150 g Sýr Parmezán
  • 240 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 300 g Špenát listový čerstvý
  • 400 g Tortilla chips
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Paprika sladká mletá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička cibulové koření
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 155 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 18.5 mg
  • Draslík 123.2 mg
  • Vláknina 2156.3 mg
  • Vitamín A 2156.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu ušleháme dotuha.

  • 2

    Parmazán nastrouháme na jemno.

  • 3

    Ingredience kromě smetany, chipsů a dvou lžic strouhaného parmazánu smícháme dohromady. Smetanu lehce vmícháme až na konec.

  • 4

    Přelijeme do zapékací misky a posypeme zbylým parmazánem. Necháme 2 hodiny odpočinout, aby se chutě propojily a byly výraznější.

  • 5

    Poté pečeme na 180 °C asi 30 minut.

  • 6

    Podáváme ještě horké s tortilla chipsy.

Komentáře k receptu