Risone se zkaramelizovanou cibulí a plísňovým sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 185 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 130 g Špenát listový čerstvý
  • 100 g Mascarpone
  • 500 g Těstoviny Risone semolinové
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.27 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 810 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 917 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 105 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 446.7 mg
  • Vláknina 4869.8 mg
  • Vitamín A 4869.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím rozehřejeme na větší pánvi máslo a olej a orestujeme 2-3min na kolečka nakrájenou cibuli do zlatohněda.

  • 3

    Vyjmeme ji a osušíme na papírové utěrce. Poté cibuli důkladně rozmícháme s plísňovým sýrem a mascarpone.

  • 4

    Spolu se špenátovými listy nakrájenými na proužky přidáme k těstovinám a dobře promícháme. Ochutíme solí a pepřem, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu