Bílé zelí s paprikami a jablkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Zelí hlávkové bílé
  • 10 g Cukr krupice
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 121 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 4.9 mg
  • Draslík 314.2 mg
  • Vláknina 7364.8 mg
  • Vitamín A 7364.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté zelí nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme připravené zelí, podlijeme vařící vodou a dusíme.

  • 3

    Během dušení přidáme na nudličky nakrájenou papriku a oloupané, nastrouhané jablko. Osolíme, osladíme a dusíme doměkka. Nakonec zelí opepříme a mírně okyselíme.

Komentáře k receptu