Vepřový perkelt se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová plec
  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 0.25 l Voda pitná
  • 0.18 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 308 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 89.3 mg
  • Draslík 821.9 mg
  • Vláknina 9097 mg
  • Vitamín A 9097 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 88.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou plec naklepeme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso a za stálého míchání je opečeme. Odstavíme z ohně, vmícháme papriku, podlijeme trochou vody a dusíme zvolna pod poklicí.

  • 3

    Když je maso zpola udušené, přidáme spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata (nebo protlak), očištěné, na nudličky nakrájené papriky a nadrobno nakrájené zelí. Vše dodusíme doměkka. Osolíme.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami nebo těstovinami.

Komentáře k receptu