Valašský vepřový perkelt

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřová kýta
  • 150 g Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 dl Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 776 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 656 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 134 mg
  • Draslík 713.5 mg
  • Vláknina 373.8 mg
  • Vitamín A 373.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 15.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou omytou a osušenou kýtu pokrájíme přes vlákno na hranolky silné asi 1 cm. Dáme je do mísy. Maso osolíme (1-1.5 lžičky), posypeme mletou sladkou paprikou, chilli, pepřem, přimícháme 1 lžíci sójové omáčky a maso promícháme.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, dáme na něj směs masa a za stálého míchání restujeme 3-4 minuty. Potom maso poprášíme moukou, promícháme, přidáme asi 2 dl vývaru, lžíci kečupu a pod pokličkou dusíme přibližně 20-25 minut.

  • 3

    Pokrm podle chuti dosolíme a servírujeme.

Komentáře k receptu