Kotlety na zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zelí hlávkové červené
  • 500 g Jablka
  • 800 g Hovězí kotlety s kostí
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 250 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 695 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 114 mg
  • Draslík 1176.4 mg
  • Vláknina 10889.8 mg
  • Vitamín A 10889.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji v kastrolu restujeme z obou stran dvě minuty kotlety dozlatova. Pak je vyjmeme a uložíme v teple.

  • 2

    Do kastrolu přidáme kousky cibule, smažíme je pět minut doměkka a dozlatova, přidáme nastrouhané zelí, oloupané plátky jablek bez jádřince, víno, sůl a pepř. Vložíme i kotlety, kastrol přikryjeme a pokrm pečeme v troubě asi hodinu a půl doměkka. Během pečení kotlety poléváme vínem.

Komentáře k receptu