Ruské zelí s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Zelí hlávkové bílé
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Jablka
  • 1 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1401 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 904 mg
  • Vláknina 20220.5 mg
  • Vitamín A 20220.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 88.8 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, spaříme horkou vodou a po okapání vsypeme do hrnce. Zalijeme vývarem, osolíme a opepříme.

  • 2

    Jablka oloupeme, nakrájíme na dílky a přidáme k zelí spolu s olejem. Vaříme asi 20 minut.

  • 3

    Rajče spaříme vroucí vodou, oloupeme, nadrobno nakrájíme a vmícháme do zelí s jablky. Okořeníme kmínem a vaříme ještě 20 minut.

  • 4

    Chvíli před koncem vaření pokrm zaprášíme hladkou moukou, povaříme a odstavíme z plotny.

  • 5

    Můžeme podávat s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu