Sázená vejce s anglickou slaninou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 429 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 510.7 mg
  • Draslík 207.5 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozpustíme na dvou pánvích, na každou položíme plátky slaniny překrojené na poloviny. Slaninu rozložíme tak, aby bylo pokryto dno. Jakmile slanina zesklovatí, rozklepneme na každou pánev čtyři vejce, osolíme a upečeme.

Komentáře k receptu

  • Aleisa
  • 10.10.2015 10:47:51

Sázené vajíčko si představuji jinak, je upečené v nějakém tvořítku. Tohle bych nazvala jinak, ale nebudu hodnotit název, ale chuť jídla. Vynechala jsem pouze máslo, pokud se použije pánvička s dobrým nepřilnavým povrchen tak není potřeba, slanina "pustí" tuku dost, jedině že někdo dá případně pro chuť. Solím velmi mírně pouze bílek, peču pozvolna pod pokličkou, dělala jsem pouze jednu porci a super jídlo. Jako příloha sterilované okurky a chléb. Kdo je větší jedlík, přidá si malinko více slaniny.

Odpovědět