Caprese
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 633 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 79 mg
 - Draslík 280.3 mg
 - Vláknina 2000 mg
 - Vitamín A 2000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata umyjeme a nakrájíme na kolečka. Mozzarellu vyjmeme z nálevu, necháme okapat a pak nakrájíme také na kolečka. Na malý talířek pokládáme střídavě plátek rajčete a plátek mozzarelly. Pokapeme olivovým olejem, kvalitním balzamikovým octem a posypeme nasekanou bazalkou. Servírujeme s bílým pečivem, ozdobené snítkou čerstvé bazalky.