Hamburger s bylinkami
Suroviny
- 250 g Žemle tuková
 - 250 g Hovězí maso mleté
 - 1 kávová lžička Křen
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 4 špetka Pepř černý mletý
 - 3 špetka Muškátový oříšek
 - 3 špetka Paprika mletá sladká
 - 1.5 polévková lžíce Hořčice
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 - 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 0.13 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 673 kcal
 - Sacharidy 85 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 391 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 205.2 mg
 - Draslík 604.7 mg
 - Vláknina 3644 mg
 - Vitamín A 3644 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.9 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté maso smícháme s vejcem, pažitkou, petrželkou a trochou hořčice. Přidáme sušené oregano a strouhanku. Dochutíme čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem, sladkou paprikou, osolíme a opepříme. Navlhčíme si ruce a z připravené hmoty vytvarujeme 2 burgery. Poté na pánvi rozehřejeme olej a opékáme burgery z každé strany asi 7 min., aby byly hezky křupavé.
 - 
                                2
Hamburger podáváme vždy na lehce opečené žemli, kterou potřeme dipem ze zakysané smetany - smícháme zakysanou smetanu s jednou lžičkou hořčice, stejným množstvím křenu a citronové šťávy, osolíme a opepříme.