Petrželová polévka s kari
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 158 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 1126 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 19.3 mg
 - Draslík 788.3 mg
 - Vláknina 10185 mg
 - Vitamín A 10185 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 179.6 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 47.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na větší kousky nakrájenou petržel, cibuli nakrájenou nadrobno, 1 utřený stroužek česneku a vše zpěníme, občas zamícháme. Přidáme jemné kari, vývar, sůl, pepř a vaříme pomalu pod pokličkou doměkka.
 - 
                                2
Polévku rozmixujeme, vmícháme smetanu a znovu prohřejeme.
 - 
                                3
Na talíři zdobíme nasekanou pažitkou.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                