Bábovka se šlehačkou, ořechy a hrozinkami
Suroviny
- 40 g Hrozinky
 - 40 g Ořechy vlašské
 - 50 g Tuk ztužený
 - 100 g Čokoláda na vaření
 - 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 250 ml Cukr krupice
 - 500 ml Mouka polohrubá
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 3 ks Vaječný bílek slepičí
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 887 kcal
 - Sacharidy 122 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 46 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 111 g
 - Cholesterol 234.9 mg
 - Draslík 420.3 mg
 - Vláknina 10080.7 mg
 - Vitamín A 10080.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šlehačem ušleháme cukr se žloutky a ustrouhanou citronovou kůrou, přimícháme mouku s kypřícím práškem, smetanu, posekané ořechy, hrozinky a na závěr pevný sníh z bílků. Hotové těsto vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Bábovku vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme. Že je bábovka upečená, poznáme podle toho, když do těsta vpíchneme naostřenou špejli a těsto se jí nechytá.
 - 
                                2
Po upečení necháme bábovku trochu prochladnout a vyklopíme ji na síto. Vychladlou bábovku polijeme čokoládovou polevou. Polevu
 - 
                                3
připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni, mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.