Kuře po vesnicku
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 100 g Žampiony čerstvé
- 200 g Klobása - Čabajka
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 2 dl Víno červené
- 0.28 dl Olej slunečnicový
- 1 kg Kuře
- 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 4 polévková lžíce Kečup ostrý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1064 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 83 g
- Sodík 298 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 205.3 mg
- Draslík 673.9 mg
- Vláknina 1599.8 mg
- Vitamín A 1599.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře očistíme, umyjeme, rozřízneme napůl, opepříme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a máslem, položíme na sádlem vymaštěný pekáč a v horké troubě pečeme 30 minut. Upečené kuře vybereme z pekáče, omastek přecedíme na pánev, přidáme olej a na něm osmažíme na kolečka nakrájenu cibuli, klobásu, na plátky nakrájené žampiony, zakapeme kečupem, zalijeme vínem a chvilku podusíme.
-
2
Na talíř dáme podušenou směs a na ni položíme porci masa.