Švestkový kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 206 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 262.3 mg
 - Vláknina 4666.7 mg
 - Vitamín A 4666.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme nepřezrálé švestky. Důkladně je omyjeme, necháme na sítu okapat a otrháme stopky. Rozdělíme je do sklenic.
 - 
                                2
Mezitím cukr rozmícháme ve vodě, chvíli povaříme a po vychladnutí roztokem zalijeme ovoce.
 - 
                                3
Sklenice uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Vychladlý kompot vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                

