Salát ze sterilizovaného zelí s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Zelí kysané
  • 200 g Houby nakládané
  • 20 g Křen
  • 400 g Kuřecí maso vařené
  • 80 ml Olej olivový
  • 4 ml Pomerančová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 279 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 242.8 mg
  • Vláknina 5783 mg
  • Vitamín A 5783 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Scezené zelí i houby necháme dobře okapat překrájíme na menší kousky, vložíme do misky. Polijeme olejem, osolíme, opepříme, vmícháme jemně nastrouhaný křen, nadrobno pokrájenou cibuli a dobře promícháme. Necháme v lednici 30 minut odležet.

  • 2

    Vařené maso, rozkrájené na malé kostky, přimícháme k zelenině, přidáme jemně nastrouhanou pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu. Podle vlastní chuti přidáme cukr a ještě jednou promícháme.

  • 3

    Hotový salát podle porci pokládáme na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře k receptu