Jablková buchta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 24.8 mg
 - Draslík 115.7 mg
 - Vláknina 3940 mg
 - Vitamín A 3940 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku, moučkový cukr a kypřící prášek smícháme. Přidáme vejce, žloutek, mléko a máslo a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a dáme na půl hodiny do lednice odležet. Po té těsto rozválíme a jednu polovinu dáme na plech vyložený pečícím papírem.
 - 
                                2
Jablka nastrouháme nahrubo a poklademe je na rozválené těsto na plechu. Posypeme skořicovým a krupicovým cukrem a přikryjeme druhým plátek těsta, který jsme také rozváleli.
 - 
                                3
Buchtu upečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova.