Brambory plněné ementálem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 551 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 176.7 mg
 - Draslík 700.8 mg
 - Vláknina 10740.7 mg
 - Vitamín A 10740.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory vařené ve slupce oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme vnitřky.
 - 
                                2
Máslo a žloutky utřeme do pěny, přidáme sýr a vnitřek z brambor. Osolíme, přidáme koření a smetanu.
 - 
                                3
Směs velmi dobře promícháme a naplníme jí vydlabané půlky brambor. Takto připravené brambory posypeme strouhaným sýrem a petrželkou a dáme zapéci do trouby.