Dušené kuřecí na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1335 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 81 g
 - Sodík 78302 mg
 - Bílkoviny 85 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 327.2 mg
 - Draslík 1423.8 mg
 - Vláknina 7757.2 mg
 - Vitamín A 7757.2 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.3 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku smícháme s pepřem a solí. Kuře v tom obalíme a smažíme deset minut na oleji dohněda. Pak odstraníme přebytečný tuk.
 - 
                                2
Dva prolisované stroužky česneku, cibulky a nakrájenou slaninu na jemno restujeme 5 minut dozlatova. Přidáme maso, vývar a víno. Vše přivedeme k varu a dusíme hodinu a čtvrt. Občas promícháme. Pak přidáme žampiony, pepř a dusíme dalších deset minut.