Tuňák v sherry marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 145 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 38 mg
 - Draslík 558.1 mg
 - Vláknina 7184.5 mg
 - Vitamín A 7184.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.2 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené tuňákové řezy osolíme, opepříme a opékáme ze všech stran na rozehřátém rostlinném oleji asi 3 minuty tak, aby uvnitř bylo maso růžové.
 - 
                                2
Je-li třeba, nakrájíme tuňáka na plátky silné asi 1 cm a vložíme do mísy.
 - 
                                3
Olivový olej rozmícháme se sherry a sherry octem a dochutíme solí a pepřem.
 - 
                                4
Česnek oloupeme a prolisujeme, oloupanou šalotku na jemno nasekáme. Česnek i šalotku vmícháme do marinády.
 - 
                                5
Tuňáka přelijeme připravenou marinádou a zdobíme lístky čerstvého tymiánu. Ihned podáváme.