Hovězí fond
Suroviny
- 200 g Zelenina kořenová
 - 150 g Rajčata
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 5 g Sůl
 - 10 g Tymián čerstvý
 - 120 g Cibule
 - 40 g Protlak rajčatový
 - 40 ml Olej slunečnicový
 - 750 ml Víno červené
 - 3 ks Hřebíček
 - 3 ks Bobkový list
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 kg Kosti hovězí řídké
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 575 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 78 mg
 - Draslík 432.7 mg
 - Vláknina 2271.5 mg
 - Vitamín A 2271.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kosti důkladně omyjeme a v horkém oleji ze všech stran řádně opečeme. Přidáme rajský protlak, krátce opečeme a zalijeme 1 1 vody. Vaříme v zakryté nádobě 90 minut. Často sbíráme pěnu. Zeleninu očistíme, oloupeme a nahrubo nakrájíme. Spolu s kořením, bylinkami a vínem přidáme do hrnce a nezakryté vaříme další hodinu. Vývar přecedíme a svaříme nejméně na polovinu.
 - 
                                3