Vinný koláč
Suroviny
- 270 g Máslo čerstvé
 - 200 ml Víno červené
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Cukr vanilka
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 špetka Sůl
 - 1 hrnek Cukr krupice
 - 2 hrnek Mouka polohrubá
 - 2 polévková lžíce Kakao - prášek
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 592 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 73 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 67 g
 - Cholesterol 163.2 mg
 - Draslík 287.3 mg
 - Vláknina 4197.8 mg
 - Vitamín A 4197.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 38.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žloutky, cukr a změklé máslo (250 g) utřeme do pěny. Postupně přidáme vanilkový cukr, skořici, kakao, mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva a červené víno. Vše dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
 - 
                                2
Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě 50-60 minut.
 - 
                                3
Po vychladnutí můžeme koláč ozdobit ušlehanou smetanou a pokapat vaječným koňakem.