Kapr s celerem a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 606 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 638 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 102 mg
 - Draslík 1584.8 mg
 - Vláknina 7652.5 mg
 - Vitamín A 7652.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 53.3 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky kapra pokapeme citronovou šťávou. Osolíme je, opepříme, přikryjeme a dáme chladit. Troubu předehřejeme na 180 °C.
 - 
                                2
Šalotku oloupeme a nasekáme. Řapíkatý celer nakrájíme na kostičky. Obě přísady podusíme na rozehřátém oleji. Osolíme, opepříme a vložíme do máslem vymazané zapékací nádoby. Přilijeme bílé víno.
 - 
                                3
Do zapékací nádoby poskládáme plátky kapra. Posypeme sekanou bazalkou, česnekem a rajčaty. Navrch rozložíme plátky citronu. Nádobu uzavřeme alobalem a pečeme asi 20 minut.