Husí prsíčka na pomerančích
Suroviny
- 600 g Husí prsa
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 10 g Citronová kůra
 - 150 ml Pomerančová šťáva
 - 150 ml Víno červené
 - 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
 - 3 ks Pomeranče
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 2 polévková lžíce Margarín
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Marmeláda pomerančová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 632 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 548 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 0.1 mg
 - Draslík 426.3 mg
 - Vláknina 8665.5 mg
 - Vitamín A 8665.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 102.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Husí prsíčka omyjeme a osušíme. Osolíme, opepříme a potřeme medem. Rozehřejeme margarín a prsíčka smažíme asi 10 minut.
 - 
                                2
Přidáme pomerančovou šťávu, víno, citronovou šťávu a kůru, marmeládu a povaříme. Prsíčka dusíme pod pokličkou 10 minut.
 - 
                                3
Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky. Husí prsíčka vyjmeme a uložíme do tepla. Omáčku lehce zahustíme škrobem a prohřejeme v ní dílky pomeranče. Husí prsíčka nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou.