Jablka v sněhové závěji
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
 - 160 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 80 g Cukr krupice
 - 100 g Džem rybízový
 - 50 g Cukr moučkový
 - 200 g Cukr moučkový
 - 10 ks Jablka
 - 5 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 1 špetka Vanilka mletá
 - 0.125 l Víno bílé
 - 0.25 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 712 kcal
 - Sacharidy 132 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 67 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 112 g
 - Cholesterol 143.4 mg
 - Draslík 438.2 mg
 - Vláknina 14396.1 mg
 - Vitamín A 14396.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.6 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku prosejeme, přidáme cukr, nastrouhanou citrónovou kůru, vanilku, rozsekané máslo, žloutek a vypracujeme jemné těsto, které následně na chladném místě necháme cca 30 min ztuhnout.
 - 
                                2
Poté těsto rozválíme, okrajem kruhu z dortové formy vykrojíme a vložíme do formy. Na okraj položíme váleček, vytvořený z odkrojeného těsta, potřeme rozšlehaným vejcem a v rozehřáté troubě upečeme do zlatova.
 - 
                                3
Mezitím oloupeme jablka a podusíme je v bílém víně, smíchaném s vodou a s cukrem. Naplníme je zavařeninou, poklademe jimi koláč, nakupíme na ně sladký sníh, posypeme cukrem a v troubě necháme ještě cca 4 minuty zrůžovět.
 - 
                                4
Hotový koláč přemístíme na mísu, ještě teplý podáváme.