Olomoucké tvarůžky s česnekem marinované v pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 128 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 158.2 mg
 - Vláknina 2405.5 mg
 - Vitamín A 2405.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek nakrájíme na plátky, feferonky zbavíme semen a nakrájíme na plátky. Papriku smícháme s pepřem, tvarůžky rozpůlíme.
 - 
                                2
Ve směsi koření obalíme tvarůžky, na plátek tvarůžku klademe plátek feferonky, plátky česneku a přikryjeme druhým plátkem tvarůžku. Takto připravené tvarůžky naskládáme do sklenice.
 - 
                                3
V pivu svaříme papriku a pepř, necháme vychladnout a zalijeme jím tvarůžky tak, aby byly docela ponořené. Poté tvarůžky necháme v chladu několik dní marinovat.