Židlochovický biftek
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
 - 200 g Hříbky čerstvé
 - 800 g Jelení kýta
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Pepř citronový
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
 - 4 ks Rajčata
 - 4 ks Bobkový list
 - 8 ks Jalovec
 - 2 špetka Cukr krupice
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 2 špetka Sůl mořská
 - 1.5 dl Víno červené
 - 1 dl Voda pitná
 - 0.5 dl Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Kečup
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 729 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 1570 mg
 - Bílkoviny 70 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 170.5 mg
 - Draslík 1279.1 mg
 - Vláknina 3118.9 mg
 - Vitamín A 3118.9 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.8 mg
 - Vitamín E 5.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na tenké hranolky.
 - 
                                2
Jelení kýtu odblaníme, omyjeme a přes vlákno nakrájíme zešikma plátky (krátké vlákno masa). Každý plátek prošpikujeme slaninou, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme černým a citronovým pepřem, posypeme roztlučeným jalovcem a dáme do chladničky na 3-4 hodiny odležet.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme olej. Maso obalíme v mouce a zprudka z každé strany restujeme dozlatova. Měkké maso vyjmeme a na ten samý omastek dáme hříbky, krátce je orestujeme, přidáme kečup, červené víno, bobkové listy, máslo a lžičku citronové šťávy. Promícháme, přilijeme necelé 1 dl vody a krátce, asi 2 minuty vše povaříme.
 - 
                                4
Rajčata spaříme horkou vodou, rozpůlíme je a dáme do malé pánvičky. Pokapeme je olivovým olejem, každou půlku rajčete ochutíme malou špetkou soli, cukru a bílým pepřem. Pod pokličkou je ohřejeme.
 - 
                                5
Na talíře dáme jelení biftek, přelijeme šťávou, okolo masa položíme plátky hříbků, na maso dáme bobkový list, na který ozdobně položíme 1/2 rajčete a podáváme.