Husí játra s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 460 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 971.6 mg
 - Draslík 664 mg
 - Vláknina 7954.8 mg
 - Vitamín A 7954.8 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 63.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěná a omytá husí játra nakrájíme na plátky silné asi 4mm. Osolíme je, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce.
 - 
                                2
V pánvi na kousku rozpáleného másla zprudka opečeme připravená játra. Urovnáme je do zapékací mísy střídavě s oloupanými, jádřinců zbavenými a na plátky nakrájenými jablky. Podlijeme bílým vínem a pod pokličkou rychle podusíme v silně vyhřáté troubě.
 - 
                                3
Podáváme v zapékací míse. Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové krokety nebo hranolky.