Husí játra v husím sádle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Husí sádlo
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Játra husí
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 291.3 mg
  • Draslík 117.8 mg
  • Vláknina 171 mg
  • Vitamín A 171 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra umyjeme ve zředěném mléce a zapíchneme do nich 2 hřebíčky.

  • 2

    Položíme je do menší nádoby, přidáme nakrájené prsní husí sádlo a podlijeme studenou vodou. Přiklopíme a dusíme.

  • 3

    Jakmile je sádlo průhledné a na okrajích nádoby nám začne růžovět, jsou játra hotová.

  • 4

    Přendáme je do většího porcelánového hrnku a zalijeme sádlem z dušení. Játra musí být ponořená. Uložíme do lednice.

  • 5

    Pro lepší chuť můžeme přidat nasekané mandle. Podáváme s tmavým chlebem.

Komentáře k receptu