Chlebové placky se šalvějí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 287 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 121.4 mg
 - Vláknina 1505.6 mg
 - Vitamín A 1505.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Droždí nasypeme do velké mísy a zalijeme 100ml vlažné vody. Počkáme pět minut a droždí ve vodě pořádně rozmícháme. Pak přidáme mouku, cukr, sůl a pořádně promícháme. Těsto pak zakryjeme, dáme na teplé místo a počkáme 20 minut na vykynutí.
 - 
                                2
Poté nalijeme do mísy olej, bílé víno a přidáme šalvějové lístky. Promícháme a popřípadě přidáme mouku či vodu, aby vzniklo pevné a lepkavé těsto. Následně vše vyklopíme na pracovní stůl a minimálně pět minut hněteme.
 - 
                                3
Těsto vrátíme do mísy a necháme alespoň hodinu a půl kynout. Těsto by mělo zhruba 2x zvětšit svůj objem. Na pomoučeném stole vyválíme placku o průměru cca 25 centimetrů a výšce jednoho centimetru. Placku přeneseme na vymazaný plech a posypeme solí a lístky šalvěje, přikryjeme utěrkou a opět necháme půl hodiny "odpočívat".
 - 
                                4
Nakonec už jen potřeme mlékem, vložíme do trouby a necháme 30 minut péct při teplotě 200 stupňů.