Sezamové carpaccio z tuňáka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 987 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 23.8 mg
 - Draslík 397.1 mg
 - Vláknina 8900 mg
 - Vitamín A 8900 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V rendlíku na silném plameni přivedeme k varu víno, sójovou omáčku, cukr, ocet i sezamový olej, povaříme za stálého míchání cca 2 - 3 minuty, aby se cukr rozpustil a omáčka trochu zhoustla. Následně odstavíme, necháme zchladnout.
 - 
                                2
Filety z tuňáka obalíme řádně v sezamových semínkách. Poté rozpálíme olej v nepřilnavé pánvi a tuňáka orestujeme z každé strany asi 30 sekund. Velmi ostrým nožem rybu následně nařežeme na velmi tenké plátky. Ty rozdělíme na čtyři talíře, podáváme s terijaki dresinkem a nakládaným zázvorem.