Rizoto na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 781 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 1574 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 69.6 mg
 - Draslík 1244 mg
 - Vláknina 5132.4 mg
 - Vitamín A 5132.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci ohřejeme 200 ml vývaru, rozpustíme v něm máslo. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, slaninu a rozmarýn. Vsypeme rýži a promícháme.
 - 
                                2
Pomalu přiléváme vývar, který se postupně vyvařuje, dokud není rýže měkká. To může trvat cca 20 minut. Poté do rizota nalijeme víno, ochutíme solí a pepřem. Rizoto podáváme posypané parmazánem.