Italské rizoto na bílém víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Houby sušené
  • 1 špetka Vegeta
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 2 dl Víno bílé
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 610 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 11.7 mg
  • Draslík 314.2 mg
  • Vláknina 5196.7 mg
  • Vitamín A 5196.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji zesklovatíme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme česnek a špetku vegety.

  • 2

    Vysypeme propláchnutou rýži a opečeme. Přilijeme sklenku bílého vína. Postupně, jak se tekutina vsakuje, přiléváme vývar.

  • 3

    Do hotové rýže přidáme namočené, osmahnuté houby.

  • 4

    Na talíři rizoto ozdobíme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu