Pečený pstruh s mandlovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 166 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 116 mg
 - Draslík 894.1 mg
 - Vláknina 4894.8 mg
 - Vitamín A 4894.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.5 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme je a nasekáme najemno.
 - 
                                2
Cibule a stroužky česneku oloupeme a nadrobno nakrájíme.
 - 
                                3
Pstruhy očistíme, omyjeme studenou vodou, osušíme a osolíme.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme část oleje a ryby na něm z obou stran opečeme. Vyjmeme a dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.
 - 
                                5
Do pánve dolijeme olej, rozehřejeme a osmažíme na něm nakrájenou cibuli a česnek. Směs v pánvi zaprášíme moukou, přilijeme pivo s trochou vody, promícháme a vše provaříme. Nakonec přidáme rajčatový protlak a nasekané mandle, omáčku dochutíme pepřem a solí, promícháme a necháme chvíli vařit.
 - 
                                6
Pstruhy na talířích polijeme mandlovou omáčkou a podáváme s vařenou nebo dušenou rýží.