Bednářská matelota
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 610 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 183 g
 - Sodík 379 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 168.8 mg
 - Draslík 825.3 mg
 - Vláknina 7425.3 mg
 - Vitamín A 7425.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na kousky, vhodíme je na několik minut do vařící vody a potom je přelijeme studenou vodou.
 - 
                                2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme ji vínem. Přidáme maso, cibulky, mrkev nakrájenou na kostičky, svazek bylinek, sůl a pepř.
 - 
                                3
Vše necháme na mírném ohni probublávat asi 90 minut.