Jablka ve vinném sirupu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
 - Sacharidy 86 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 11 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 86 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 645.5 mg
 - Vláknina 29417 mg
 - Vitamín A 29417 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme (stopky jim ponecháme) a vložíme do kastrolu.
 - 
                                2
Za občasného míchání vaříme víno, cukr, skořici, hřebíček a pálenku, dokud se cukr nerozpustí. Potom směs přelijeme do kastrolu s jablky a pod pokličkou vaříme na mírném ohni asi 15 minut.
 - 
                                3
Jablka vyjmeme a urovnáme do mísy. Vývar z vína vaříme bez pokličky, dokud se nesvaří na lehký sirup.
 - 
                                4
Ještě horký sirup nalijeme na jablka v míse a vše necháme vychladnout. Jablka přitom alespoň dvakrát obrátíme.