Farfalle po rybářsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 553 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 610 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 48 mg
 - Draslík 802.1 mg
 - Vláknina 10585 mg
 - Vitamín A 10585 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.7 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek a pak je nasekáme. Očistíme rybí maso, vyjmeme páteř, důkladně ho omyjeme ve studené vodě, scedíme, osušíme a pokrájíme na kousky.
 - 
                                2
Opláchneme rozmarýn a petrželku a obě bylinky nasekáme. Oloupeme stroužek česneku, omyjeme ho a dáme do pánve s olejem a papričkou. Přidáme polovinu nasekané petrželky a rozmarýnu, krátce vše smažíme.
 - 
                                3
Přidáme kousky osoleného a opepřeného rybího masa a za častého míchání je prudce osmažíme dozlatova. Vyhodíme stroužek česneku, přilijeme sekt a necháme ho vyvařit. Děrovanou lžící vyjmeme kousky ryb a mezi dvěma talíři je udržujeme teplé. Do pánve přidáme nasekaná rajčata, osolíme a opepříme a při střední teplotě za občasného zamíchání 15 minut dusíme. Asi 5 minut před koncem dušení přidáme kousky rybího masa, které jsme předtím odložili.
 - 
                                4
Mezitím uvedeme v hrnci do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny. Promícháme s připravenou omáčkou, hotový pokrm posypeme zbývajícím nasekaným rozmarýnem a petrželkou a horký podáváme.