Frikandó se šťovíkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 743 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 211.5 mg
 - Draslík 994.2 mg
 - Vláknina 1303.3 mg
 - Vitamín A 1303.3 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.4 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme, v pravidelných rozestupech na povrchu nakrojíme a prošpikujeme slaninou. Osolíme a opepříme. Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran restujeme 15 minut.
 - 
                                2
Cibule oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, přidáme k masu a smažíme dalších 20 minut. Přidáme 40 g pokrájeného šťovíku, podlijeme vínem a vývarem. Přiklopené dusíme 60 minut, poté maso vyjmeme, omáčku zahustíme smetanou a necháme chvíli prohřát.
 - 
                                3
Maso pokrájíme na plátky o síle 1 cm a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme.