Kapr na čínský způsob
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
 - 120 g Cibule
 - 1200 g Kapr obecný
 - 150 g Kuřecí prsa
 - 60 g Mrkev kořen
 - 50 g Rýže dušená
 - 150 g Slanina vepřová
 - 10 g Petržel - nať
 - 250 g Sójové výhonky
 - 150 ml Víno bílé
 - 50 ml Ocet kvasný lihový
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 hrst Houby černé
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 960 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 94 g
 - Sodík 952 mg
 - Bílkoviny 83 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 458.1 mg
 - Draslík 1711.6 mg
 - Vláknina 4140 mg
 - Vitamín A 4140 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.1 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Houby namočíme do horké vody.
 - 
                                2
Rybu vykucháme, mlíčí uschováme na další zpracování. Šupiny oškrábeme.
 - 
                                3
Oloupeme mrkev a polovinu cibule, pokrájíme na kolečka.
 - 
                                4
Polovinu zeleniny a slaninu rozprostřeme na dno zapékací mísy.
 - 
                                5
Kuřecí maso, petržel, zbytek cibule a česnek pokrájíme na drobné kousky, přidáme jeden syrový a jeden uvařený žloutek, mlíčí, rýži. Dobře promícháme a osolíme.
 - 
                                6
Kapra naplníme nádivkou a zašijeme. Rybu přendáme do zapékací mísy, pokryjeme anglickou slaninou, posypeme zbytkem cibule a mrkve. Zalijeme vínem a octem. Pečeme při 210 °C 40 minut.
 - 
                                7
Houby a sojové klíčky povaříme ve vroucí vodě. Vaříme 3 minuty.
 - 
                                8
Rybu servírujeme obloženou vařenými klíčky a houbami a podlitou šťávou z pečení.