Krupicový pudink s vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 562 kcal
 - Sacharidy 97 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 141 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 97 g
 - Cholesterol 87.8 mg
 - Draslík 151.3 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Víno s vodou přivedeme k varu, přisypeme pomalu krupici, promícháme a pozvolna vaříme 20 minut. Odstavíme, přisypeme cukr, špetku soli, přimícháme rozkvedlaná vejce a sníh z bílků. Hrnec vložíme do většího hrnce s trochou vody a povaříme ve vodní lázni asi 15 minut. Nalijeme do máslem vymazaných formiček a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Hotový pudink podáváme s rybízovou marmeládou.