Telecí játra na španělský způsob (minutka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 1257 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 349.5 mg
 - Draslík 402.8 mg
 - Vláknina 1024 mg
 - Vitamín A 1024 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí játra opláchneme, očistíme a ukrojíme z nich 2 řezy. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a po obou stranách rychleji opečeme na horkém tuku. Zároveň opečeme plátek rajčete. Játra i rajče z tuku vyjmeme.
 - 
                                2
Do pánve od pečení dáme máslo, přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme ji do růžova. Dále přidáme česnek utřený se solí, kečup a krátce podusíme.
 - 
                                3
Šťávu nakonec zastříkneme vínem a přisolíme.
 - 
                                4
Opečené řezy jater přelijeme hotovou šťávou. Navrchu každý řez ozdobíme plátkem opečeného rajčete.